Muziek

Muziekonderwijs

Buiten de muzieklessen die gegeven worden in de groepen door de leerkrachten, zijn we een samenwerking met Centrum voor POP en Jazz te Eindhoven aangegaan als extra stimulans binnen ons muziekonderwijs.

Waarom deze extra stimulans:

• Muziekonderwijs is een stimulans van de cognitieve ontwikkeling, het leren

• Muziekonderwijs is een stimulans van de sociaal-emotionele ontwikkeling, de omgang met elkaar

• Muziekonderwijs is een stimulans van de creatieve ontwikkeling

 Hieronder stellen de leerkrachten van Centrum voor pop en jazz zich even voor:

Wij zijn Lisa en Annelies en wij komen muzieklessen bij jullie verzorgen.

Mijn naam is Annelies Heldoorn Kindt.
Tot voor afgelopen jaar zaten mijn kinderen ook op jullie school, maar nu zitten ze allebei op de middelbare school. Dus ik vind het heel leuk dat ik toch nog een beetje verbonden blijf met de Theresia school, of Kindcentrum Theresia zoals het nu heet. En sterker nog; zelf heb ik vroeger ook op de Theresia school gezeten.
Ik ben pianiste en heb van de muziek mijn beroep gemaakt. In 1992 ben ik in de Bredalaan een muziekschool gestart, het Centrum voor Pop en Jazz. Daar geven we nu met een hele groep docenten muziekles; ook aan sommige van jullie. Toen mijn kinderen nog op school zaten hielp ik ook vaak mee als er iets met muziek te doen was. Maar vanaf januari komen we echt bij jullie in de klassen muziekles geven.

Lisa geeft ook bij mij les; en zij zal zich ook even aan jullie voorstellen en vertellen wat we zoals gaan doen.

Mijn naam is Lisa Soraya Beekwilder en ik geef ook les op de muziekschool bij Annelies. Ik ben eigenlijk bassiste, maar ik speel ook gitaar en nog wat instrumenten.Ik heb veel ervaring in les geven aan groepen, en heb er nu ook weer veel zin in. Wij gaan jullie wat leren over muziek. Niet perse noten lezen, maar ook luisteren naar muziek en horen wat voor verhaal muziek soms kan vertellen. Of waarom sommige muziek je vrolijk maakt en andere muziek juist droevig. We gaan leuke ritmische dingen doen en we gaan zelfs werken aan een eigen song.

Annelies en Lisa,
van Centrum voor POP en Jazz